Mijn verhaal

Mijn verhaal

Stel je eens voor dat je op een feestje bent en er komt een stralende persoonlijkheid de kamer binnen lopen. De persoon straalt een enorme vitaliteit uit en lijkt zonder enige reden echt gelukkig te zijn. Wat is het geheim denk je stiekem bij je zelf? 

Het geheim bleek een ontdekkingsreis in bewustwording te zijn en kwam tot een enorme ontploffing tijdens een sessie bij mijn coach. Ik vertelde haar over mijn ervaringen van de afgelopen maanden. Zo had ik een kort gesprek gehad met twee lieve vrouwen die ik al een tijdje kende. Ze leken niet echt gelukkig te zijn al vertelde ze dat niet in zoveel woorden. Inleven in een ander was altijd al een gave geweest.

Gerwin van Eldik-20

Herkende ik mijzelf van drie jaar terug?

Ik vertelde met enthousiasme aan mijn coach dat ik deze twee prachtmensen zo graag innerlijk wilde laten stralen. Zij zag een klein vuurtje in mij ontwaken, pakte vervolgens een A4, trok trots een paar cirkels en zei met een liefdevolle stem:

“Lieve Gerwin. Jij hebt een aantal unieke talenten meegekregen voor fysiek, emotioneel en mentaal welzijn. Je hebt passie voor gezond en bewuste voeding en voor outdoor reizen. Je gelooft in een betekenisvol en creatief leven. Neem daarbij je diepste verlangen om zo veel mogelijk mensen innerlijk te laten stralen en kijk tenslotte naar wat er nu echt nodig is.

Goh hoe gaaf is dit. Je hebt me begeleid om van leerling een mentor te gaan worden. Ik ga mensen coachen en trainen en met mijn eigen unieke levenservaring inspireren en motiveren om ze in beweging te krijgen en hun volledige potentieel te laten ontdekken.

De ochtend erna ben ik “aan” gegaan en ben ik een ondernemingsplan gaan schrijven. Ik heb wel 100 versies gemaakt en bij de laatste had ik het gevoel, yes, hier kan ik me in vinden. Tijd om nu kennis en inzicht te gaan opdoen. Al mijn spaargeld investeerde ik in diverse opleidingen en trainingen op het gebied van vitaliteit en coaching. In de tussentijd trok ik een creatief team aan die mij kon helpen met mijn branding om een kloppend merk te gaan neerzetten. Sportief daagde ik mij zelf ook uit. Verschillende soorten marathons in het laatste kwartaal van het jaar stonden er gepland. Nu ik onlangs ben gestart met mijn bedrijf denk ik wel eens terug.

Jij kunt alles bereiken in het leven als je dapper genoeg bent om het te dromen, de slimheid om een acceptabel plan te maken en de wilskracht om deze visie door te zetten tot het bittere einde.

Gerwin van Eldik-21

Hoe het begon

Hoe kwam dit allemaal al weer tot stand en wat heb ik willen geven om mijn dromen te manifesteren?
Mijn toenmalige vriendin beëindigde enige jaren geleden op een warme zomer dag plotseling onze relatie van 17 jaar. Op dat moment werd een onbewust angstgevoel en jeugdtrauma aangeraakt. Ik besloot om direct contact te zoeken met een coach. Dit bleek de juiste zet te zijn in het prille begin van mijn ontdekkingsreis. Mijn coach heet Anne-Job Rodenburg en heeft me 5 jaar daarvoor ontzettend fijn geholpen na een heftige tijd. Ik voelde en wist dat zij mij kon raken met haar inspirerende verhalen, metaforen en op momenten mij kon voeden met de juiste vragen zodat ik kon reflecteren. Een intuïtieve coach waarbij haar licht en liefdevolle uitstraling mij direct een aangenaam gevoel gaf.

De eerste stappen in mijn ontdekkingsreis naar een vitaal en gelukzalig leven

In de coaching werd ik me langzaam bewust waarom ik me ongelukkig voelde. Door er over te praten, op onderzoek uit te gaan, het aan te kijken en te omarmen maakte ik enorme stappen. Ik besloot om naast de coaching actiever te worden. Lekker in beweging zijn in de gym en het liefst in de natuur. Een personal trainer stelde periodiek plannen en doelstellingen met me vast waar ik me in vast kon bijten. Daarbij zocht ik verdieping in gezond en bewuste voeding. Ik begon stapsgewijs mijn voedingspatroon aan te passen. Slapen was helaas ook een heikel punt. Door echt mindful bezig te zijn, werd mijn vitaliteit iedere dag verbeterd. Ik werd bewuster, kreeg meer zelfvertrouwen, bouwde stapsgewijs eigen liefde op en zorgde heel goed voor mij zelf. Op een gegeven moment brak het Covid-19 aan. Terwijl driekwart van Nederland het maar lastig vond stelde ik mij de vraag. Wat kon ik nu van deze pandemie leren om er straks mega vitaal en stralend uit te komen? Ik koos ervoor om tijdelijk naar binnen te keren en ben erg veel boeken gaan lezen over persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit.

Gerwin van Eldik-23

Mijn “piekmoment”

Mijn toegenomen kennis en inzicht bereikte later in het jaar het `hoogtepunt`. Tijdens een huttentocht door de magnifieke bergen van de Dolomieten ontmoette ik mooie mensen met aangrijpende verhalen. Zij bleken inspirerend voor mij te werken om echt te gaan doen wat ik leuk vond. Ik voelde me namelijk niet meer op mijn plek in de corporate dienstverlening. In een persoonlijk gesprek met mijn directeur had ik mijn oprechte gevoelens geuit. Wij kwamen tot de conclusie dat het beter was om niet meer met elkaar verder te gaan en dat ik mijn dromen achterna diende te gaan. Dit betekende dat ik bewust gedag zou zeggen tegen een enorm pakket aan arbeidsvoorwaarden en zogenaamde status en aanzien. Ik besloot daarnaast om direct afscheid te nemen van een luxe appartement en ging mijzelf voorbereiden om de volgende etappe in mijn reis te maken. In de loop van het jaar was ik door alle coaching, training en innerlijk werk al gelukkiger geworden vanuit mijzelf met een enorme dosis vitaliteit.

Op zulke momenten denk ik wel eens. Wat zou er van me zijn geworden als ik niet bereid was geweest om tijd, energie en financiële middelen te investeren in een inspirerende en motiverende coach en trainer?

En nu jij...

Mijn coach en trainer blijken achteraf de ontbrekende puzzelstukjes te zijn geweest. Zonder intense begeleiding van beide had ik me een stuurloos bootje op open zee gevoeld. Het leven voelt als een journey waarin er fouten zullen worden gemaakt. In elk “falen” ligt de kiem van duurzaam succes besloten. Ik geloof heilig in maakbaarheid, je eigen droomleven creëren zoals dat werkelijk bij je past. Het brandende verlangen naar een betekenisvol leven waarin je mag zijn wie je diep van binnen echt bent.

Dat jij op wonderbaarlijke manier uit een mindere periode komt om vervolgens te herrijzen uit het as als een stralende feniks. Ook jij bezit een enorme veerkracht die met de juiste coach en trainer wordt aangezet en wordt gestimuleerd.

Iedereen krijgt te maken met minder makkelijke momenten in hun leven. Aan jou de keuze wat je ermee doet. Steek je de kop in het zand en ga je door op de bekende weg of ga je iets nieuws en veel passender ontdekken. Deze laatste stap vergt enige moed en dapperheid. Uit eigen ervaring kan ik je zeggen dat dit de beste stap ooit is geweest. Een heuse ontdekkingsreis naar een vitaler en gelukzaliger leven waarin alles mogelijk is.

Scroll naar boven