Nieuw begin!

Buitenbeentje
Vanaf jongs af aan heb ik regelmatig gehoord dat ik me 'anders' gedraag. Ik kan me herinneren dat ik een gevoelig en intelligent kind was dat het liefst de kat uit de boom keek.

Een zeer lange tijd voelde ik mijzelf niet door mijn omgeving begrepen en gezien. Een eerste wake up call was een burn out door te lang aanhoudende stress. Hier herstelde ik niettemin snel van en vervolgde braaf mijn goed uitgedokterde carrière plan.

Enige jaren hierna zag ik een langdurige relatie op de klippen lopen. Er openbaarde zich direct grote vormen van diepgewortelde angsten. Deze waren met name gericht op het thema verlating. Het bleek een donkere tijd te worden waar ik me behoorlijk verloren voelde.

Gerwin van Eldik-21

Inner voice
Tijdens deze periode waar ik haast als een monnik naar binnen keerde ben ik mijzelf gaan verdiepen in wat gezondheid inhoudt. Altijd met een holistische zienswijze en met een schuin oog kijkend naar rationele onderbouwingen. Zo paste ik op een bepaald moment niet meer in de 'ratrace' omgeving. Wat was ik er klaar mee om aan de verwachtingen van anderen te voldoen. Daarop besloot ik om mijn ruim betaalde job in de verzekeringswereld voor de buitenwereld spontaan op te zeggen. Het voelde ergens als het juiste moment om een sprong in het diepe te wagen.

Over Gerwin van Eldik

My purpose

Al snel voelde ik een soort van 'roeping' opkomen om echt iets voor andere te betekenen. Alleen had ik geen flauw idee op welke manier. Toch richtte ik zonder enkele ervaring mijn bedrijf op. 

Een lastige start kwam op me af waarbij kort achter elkaar zowel mijn moeder als mijn oma kwamen te overlijden. Enkele traumatische herinneringen kwamen uit het niets opzetten. Dit waren gevoelens wat ik al die jaren heel diep had weggestopt.

Ik 'rende' een jaar lang weg door een aantal uitdagingen in de bergen aan te gaan. Dit bleek een bijzondere tijd vol avontuur en bezinning te worden. Het gaf mij ook de nodige innerlijke ruimte en de moed om door te zetten. 

Laatbloeier
Een transformerende periode van de pijn durven aankijken en van binnenuit genezen brak aan. Hierbij kreeg ik hulp van mijn begeleidster en tal van andere lieve mensen. Zij lieten mij daarnaast inzien dat ik een neuro divergent brein (gevoelig en begaafd) heb en daarmee 'een vreemde eend in de bijt'.

Ik ging mij er direct in verdiepen en ontmoette daaropvolgend gelijksoortige mensen. Het viel mij al gauw op dat zij haast allemaal worstelend door het leven gingen. Eindelijk ervaarde ik herkenning en wederzijds begrip. Want het bleek al gauw dat ik me meer op mijn gemak voelde bij deze anders denkende mensen. De puzzelstukjes vielen heel langzaam op zijn plek. 

Stars can't SHINE without darkness

Wat ervaarde ik tijdens mijn ontdekkingsreis?

Geleidelijk aan bloeide ik echt op. Zo ontdekte hoe ik op een lichte en gezonde manier in het leven kon staan. Vervolgens creëerde ik op mijn eigen tempo meer lichaamsbewustzijn. Daarnaast ontwikkelde mijn intuïtie zich verder tot een betrouwbaar en zacht stemmetje van binnenuit. Dit leidde weer tot een vreugdevoller en rustiger gevoel. En dat trok uiteindelijk een betekenisvol leven aan.

Gerwin van Eldik-20

Leuke weetjes

Ik geniet van het ontdekken van moderne kunst, verkennen van street art, schoonheid bewonderen, design, filmhuisjes, koffietentjes, slenteren in boekenwinkels en theaters. Ik trek onbewust altijd creatieve broedplaatsen aan.

Verder ben ik een verzamelaar van modelvliegtuigen waar ik zelf in heb gezeten. Voor een flat white met havermelk en 'iets lekkers erbij' kun je me ochtends daarnaast altijd wakker maken.

Op dit moment heb ik geen auto meer maar wel een vintage race fiets. Ik vind het daarnaast heerlijk om gebruik te maken van het OV. Ik ben tot slot dankbaar dat ze deze pragmatische idealist daarbij iedere keer met beide voetjes op de grond zetten.

Ervaar empowerment

Scroll naar boven