Terugblik 2021 en we starten met Q1.

Terugkijkend naar 2021 heb ik het jaar in 4 kwartalen gehakt. Als ik op deze belachelijk warme 1 januari dag spit in mijn geheugen dan zie ik het volgende.

Begin januari woon ik sinds kort weer in Ede Zuid. Het is even wennen na een kleine 2 jaar in een groot penthouse te hebben gewoond midden in het Centrum. Niet dat ik nou iemand was die constant in de kroeg te vinden was of door het fameuze winkel aanbod van Ede slenterde. Het gevoel er dichtbij te zitten was er wel. Daarbij ben ik sinds hele lange tijd AUTOLOOS. Toen ik in september besloot het roer om te gooien betekende dit uiteraard afscheid nemen van riante arbeidsvoorwaarden en een aardige bak.

Heb ik wel eens getwijfeld?

Nee dat heb ik niet. Nadat ik mijzelf eerder 10 dagen had vermaakt in de Dolomieten en van cabin naar cabin wandelde in de magnifieke bergen van Noord Italië was ik van binnen overtuigd. In de verzekeringswereld ligt niet mijn hart. Al zou ik er twee of zelfs drie x zoveel gaan verdienen. Ik zou er nooit gelukkig van worden.

In dat licht bezien luister ik naar mijn innerlijke stem. Ja dit zachte stemmetje is een durfal en bijzonder moedig. Gek genoeg heb eerder dat jaar gemerkt dat het telkens wel goed komt dus ik vertrouw erop dat het nu hetzelfde zou zijn. Al heb ik geen idee wat ik nu echt wil gaan doen.

Ja Tibet of Nepal trekt me. Ik zie mijzelf daar wel enige tijd vertoeven in de bergen, de ongerepte natuur, de pure en vriendelijke mensen en het gevoel dat ik de top dien te bereiken. Hoe dan ook, mijn purpose is uiteindelijk om betekenisvol voor de mensheid te gaan zijn. En daarbij zal iedereen in Nederland en zelfs daarbuiten mij gaan leren kennen. Hoe?

Door in eerste instantie nieuwe wandelroutes te gaan testen, je dient ergens te beginnen nietwaar. Waar ik voorheen veel op de Hei te vinden was zijn nu de bossen rondom de Sijsselt mijn ontdekkingsgebied geworden. Ik schaam me dat ik het zeg. Ik heb gewoon nooit geweten dat het daar vol stond met kazerne terreinen. Ja nu staan er vooral huizen, appartementen en niet de minste. Kunnen hier de oude Edenaren wel wonen?

Nou het blijkt vooral door mensen te worden bewoond uit de stad. Daar lopen de huizenprijzen op als kool dus zoeken ze hun vertier in en nabij de bossen van Ede. Tja slimme keuze al hebben ze in het algemeen weinig met deze gelovige gemeente.  

Ik maak de ene naar de andere mooie route en ben me ook op food gebied aan het herontdekken. Zo besloot ik enige tijd geleden voor 99% plantaardig te gaan eten. Een soort van reboot van mijn lichaam. Dat bleek een juiste zet te zijn, al heb ik het gevoel dat dit ook niet helemaal mijn weg is. Ik begin heel stiekem al weer wat andere producten uit te proberen. Weinig tot geen vlees, maar af en toe wat mozzarella of een plakje Parma ham op een tosti vind ik heerlijk. Naar mijn gevoel gaat het om evenwicht creëren van de voor mij passende energie.

Het is wennen nu ik geen corporate functie meer heb. Ik zit veel minder op de laptop en op mijn phone. Dit bevalt me zeer goed. Ergens mis ik de gesprekken met bepaalde collega’s wel. Al ben ik iemand die vooruit kijkt. Ik kan relaties eenvoudig afsluiten en trek vanzelf weer nieuwe mensen en activiteiten aan.

Begin februari sneeuwt het in Nederland en is het erg fris. Ik besluit weer eens een afspraak te maken met mijn coach. Ik doe dit op gevoel en wil graag mijn hart luchten en vertellen hoe het de afgelopen maanden is gegaan.

Haar praktijk zit in hartje Zutphen, een van de prachtige Hanzesteden. Tegenwoordig doe ik alles wandelend en met het OV. Toch gek want daarvoor gebruikte ik de trein alleen voor het bezoeken van evenementen. Het kan verkeren, al vind ik het heerlijk. Ik reis mindful, kan in de tussentijd podcasts beluisteren, overal doe ik inspiratie en inzicht op.

En zeker tijdens gesprekken met mijn coach gaat dit op. Ik heb jaren gehad dat ik er frequent kwam. Mijn hoofdje zat altijd vol met shit en door haar lichte en liefdevolle energie, werd er altijd helderheid gecreëerd. Nu dus ook. Want ik was lekker aan de praat toen mijn coach een soort van lichtje bij mij zag ontwaken.

In mijn story op mijn website heb je kunnen lezen wat er gebeurde. Kleine samenvatting. Ik vertelde mijn coach dat ik zo schrok hoeveel mensen zo in de war lijken te zijn en zo ongelukkig door het leven gaan. Dat doet mij pijn want ik weet precies hoe ze zich voelen. Ik ben eruit gekomen en zou hen datzelfde gunnen. Konden ze maar zo gelukkig zijn als ik hoe ik me op dit moment voel. En dan gelukkig zijn zonder externe invloeden want ik heb geen eigen huis, geen baan, geen partner. Voor heel veel mensen totaal niet te begrijpen dat je dan toch iedere dag geniet van het leven. Ik straal van binnenuit en dat dienen zij ook mee te maken.

Mijn coach zag mijn innerlijke vlam ontwaken want ik vertelde in zoveel woorden dat ik mensen wil helpen in hen ontdekkingsreis naar een gelukkiger leven. Het lichtje in mij werd na lange tijd nu echt aangezet. Zij wist ergens al langer wat mijn roeping zou zijn en nu door mijn toewijding, het harde werken en visie zou dit beloond mogen worden. 

Ik wist ongeveer wat ik wilde gaan doen. Mensen inspireren en motiveren en het liefst persoonlijk of in kleine groepjes. Ik voel me daarnaast het meest gelukkig in de natuur en ben dol op reizen. Dat was dus de basis en daaruit diende ik mijn verbeeldingskracht te gaan gebruiken wat ik zou willen creëren.

Als een blij ei pakte ik de trein terug naar Ede-Wageningen en ben vooral gaan dagdromen. Door veel te wandelen voel ik me niet alleen stukken vitaler. Ik krijg er ook de nodige ingevingen van. Alsof iemand of iets mij constant verteld wat ik het beste kan doen. Iets wat ik alleen doorkrijg, als ik in mijn uppie urenlang door de natuur slenter. Geen podcasts, geen gezelschap, gewoon alleen en met iemand die mij dus van bovenaf lijkt te helpen in al mijn keuzes die voor andere niet te begrijpen zijn en altijd op langer termijn goed uitpakken.

Klinkt misschien wat vaag en zweverig al is dit wel hoe ik leef. Ik begin steeds meer mijn intuïtie te volgen en mijn mind alleen te gebruiken als het echt nodig is. Ik besluit om een onderneming te willen opstarten in coaching en training. Exact die twee elementen samen hebben er mede voor gezorgd dat ik zo gelukkig ben als nu. Alleen hoe ga ik dit voor elkaar krijgen?

Eerst ben ik een ondernemingsplan gaan schrijven. Dit had ik sowieso nodig. Ik had het geluk (of energetisch afgedwongen) dat mijn oude werkgever me eerder een jaar contract aanbood. Normaal zou ik dat nooit geaccepteerd hebben bij een overstap. In dit geval voelde ik ergens al aan dat het juist voor me zou zijn.

En dat bleek, want we kwamen later in het jaar in gezamenlijk overleg tot de conclusie dat ik mijn hart diende te volgen en dus afscheid te nemen van elkaar. Hierdoor kon ik in ieder geval een WW uitkering aanvragen. Toch een soort van pleister op de wond want ik genoot echt een bizar hoog inkomen voor niet eens een super eervolle baan. Niettemin dankbaar dat ik op deze manier een manier leek te kunnen vinden om de tijd enigszins te kunnen overbruggen.

Het UWV biedt namelijk startersregelingen aan. Dus vanuit een WW uitkering je eigen zaak starten. Daar dien je een plan voor te bedenken, uit te schrijven en te laten inzien door een specialist. Uiteraard werd de uitkering dan nogmaals aanzienlijk gekort. Het zou wel een mooie wijze kunnen zijn om mijn dromen te laten realiseren. Nu had ik wel het nodige geld achter de hand en ben ik mijn leven compleet anders gaan inrichten. Ik diende ook nog wat geld achter de hand te houden voor opleidingen op vitaliteitsgebied want ik was alleen zwaar geschoold in alles wat met verzekeringen te maken had.

En daarbij als dit niet genoeg was. Ik kreeg een gevoel om een vitaliteitscentrum op te willen richten. Zeg maar een gezondheidscentrum maar dan wel op mijn manier. De nieuwe Gerwin is een echte leider vanuit zijn hart. Ik bedenk, ik creëer/ richt op, ik organiseer en trek de juiste mensen naar mij toe.

Het ontstaan van de bekende outdoor brand Patagonia vind ik daarbij inspirerend. De oprichter heeft gewoon zijn pure passie in outdoor bezig zijn doorgezet en een imponerende tribe opgebouwd. Wat een meesterlijk bedrijf, hier raak ik echt onder in de indruk van. Om het verhaal nog wat “zweveriger” te maken. Tijdens mijn wandelingen over en naar de bossen en hei van de Sijsselt liep ik langs een authentiek pandje. Dit stond zo goed als leeg en zou ongetwijfeld worden gesloopt of in ieder geval gerenoveerd. Tja een innerlijke stem zei direct. Gerwin dit is een hartikke mooie plekje voor een vitaliteits en inspiratie centrum. Dichtbij het World Food Center, het aan te leggen Smaakpark en al die mensen die zich gehuisvest hebben op de voormalige kazerneterreinen. Die kunnen nog wel wat leren over bewustzijn, vitaliteit en een gelukzaliger leven dacht ik. I

Ik ben direct gaan bellen met de Gemeente Ede en instanties. Het pand en de nabije omgeving stond inderdaad op de nominatie om verkocht te worden aan een project investeerder al mochten gegadigden hun plan voor 1 mei meesturen naar de Gemeente. Deze zou dan zorgdragen dat die plannen weer bij de 3 of 5 partijen terecht zou komen. 

Ik zat vast en het was mijn enige kans om nog iets te doen. Nu heb ik zelf jaren bij politiek achtige bedrijven gewerkt dus ik weet ook hoe zulke dingen (lijken) te gaan. Slikken of stikken was het alleen, kortom ik ben aan een moodboard gaan werken met mijn ideeën. De concrete invulling zou later wel volgen en het zou in ieder geval een mooie test zijn of ik mijn bijzondere verbeeldingskracht kan omzetten in een concept. Je weet nooit waar het later goed voor kan zijn. Het universum beloond altijd mensen die puur en oprecht zijn.

Een bedrijf opstarten is voor de meeste al een uitdaging. Daarbij dus een plan bedenken voor iets wat dienend kan zijn voor de mensheid is voor 99,9% een utopie. Dit was nog niet voldoende. Ook fysiek en mentaal diende ik mijzelf uit te dagen. Een droom was al langer om ooit een marathon te gaan uitlopen. Ik heb een keer de 22 km aangetikt dat was al enige tijd gelezen al voelde ik mij nu zeer vitaal en vol vertrouwen om hiervoor te gaan.

Bedenk eens een mooie uitdaging dacht ik. Laat ik nu drie verschillende soorten marathons in 10 weken behalen. Ja dat voelt goed en ik besloot een mooi programma op te gaan stellen om na de zomer met de 1e te beginnen. Een obstakel run (Iron Viking) opgevolgd door een Trail Run en afsluitend zou ik dan wel ergens een marathon in de stad tegen het lijf lopen. De invulling zien we later wel, het gaat nu om de intentie, wens en dus een globaal actieplan.

De meeste mensen zullen denken. Waar haalt die de energie en drive vandaan? Geen idee, als ik iets leuk vind en er ontstaat een brandend verlangen dan ga ik er volledig voor. Al was ik nog niet klaar want ik diende ook een basis te verkrijgen om überhaupt coaching en training te gaan doen. Ook hier ben ik weer over gaan dromen.  Wat heb ik echt nodig om te kunnen beginnen?

Voor mij is vitaliteit onder andere frequent in beweging zijn in de natuur, lekker kunnen slapen, gezond en bewust eten, mindful je rust pakken, positiever in het leven staan en leren hoe je emotioneel en energetisch een lichter leven gaat leiden. Een opleiding over hoe nu te leren om lekker te kunnen slapen was het begin. Ik ging voor het eerst van mijn leven naar een studie over gezondheid. Het viel mij op dat hier, logisch ook, compleet andere mensen op af kwamen. Ik voelde me er in ieder geval beter thuis dan in de verzekeringswereld.

Hoe ik dit zo lang heb volgehouden mag `joost` weten. Al als ik het positieve bekijk. Ik zet gewoon altijd door. Wat er ook op me af wordt gevuurd, ik blijf focus houden, ben buitengewoon toegewijd en doorzie het grotere plaatje. Die visie zorgt voor wonderbaarlijke krachten waardoor ik mij altijd gesteund voel in alles wat ik tegenwoordig onderneem.

Inspireert mijn verhaal je? Deel dit verhaal dan ook met anderen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *