Mijn journey naar een "lichter" leven.

De reis naar een lichter leven gaat mede over "ontspullen". Zorgen dat je minder spullen bezit dan wat je ooit had. Simpel als wat of toch niet? Ja net zoals mensen niet graag veranderen is het kwijtraken van spullen ook zo’n dingetje.

Of zou het een met het ander te maken hebben? Niet belangrijk, het gaat erom dat jij op zoek bent naar een vitaler en gelukzaliger leven en ja daar hoort dit zeker bij. Daarmee zeg ik niet dat je niets meer mag bezitten en alles dient weg te geven en als een monnik gaan leven. Balans is wederom het toverwoord. Ben je bewust van wat je allemaal bezit en heb je het echt nodig?

My own journey
Laat ik mijn eigen story op dit vlak is uitdichten. Dit doe ik overigens wel vaker. Niet omdat ik een groot ego heb. Integendeel zelfs, ik weet alleen dat we in hoofdlijnen allemaal een beetje op elkaar lijken en mijn levensverhaal jou kan inspireren en motiveren om het roer om te gooien.

Daarbij hoe leuk is het als iemand gewoon alles wat die denkt en voelt op papier durft te zetten en inspreekt in vlogs? Ik zou eigenlijk een grammy verdienen voor wat ik toevoeg en hoe ik mijzelf soms voor lul zet.

Gelukkig boeit het me niets, ik heb zoveel vertrouwen opgebouwd dat kritiek of negatieve geluiden van anderen me sterker maken om nog meer dat te gaan ondernemen waar ik zin in heb.

Steeds kleiner gaan wonen betekent een overschot aan spullen.
In dit geval dus ontspullen. Een aantal weken begon ik met de eerste ronde. Nu ben ik de afgelopen jaren een aantal keer verhuisd. Van groot naar steeds kleiner. Zet daarbij dat ik een van de meest materialistische personen was die je je kunt voorstellen en je kunt een inschatting maken van de hoeveelheid spullen die ik bezat.

Dit lees je goed, dit bezat ik. Shift 1 was veel van mijn oude meubels die ik in dit kleine huisje niet kwijt kon. Eerst gevraagd of ik iemand er mee zou blij maken. Hetgeen ik over hield ging naar de afvalverwerker. Na afloop voelde ik me een stuk lichter. Dat smaakte naar meer.

Want shift 2 liet niet lang op zich wachten. Daarvoor ben ik mijn huisje grondig gaan bekijken. Heb ik echt 9 sierkussens nodig? Of mijn uitpuilende kledingkast met schoenen en broeken van iedere kleur van de regenboog. Ik kon zeker 2 maanden iets anders aantrekken. Wat zei dat over mij? Nou dat ik vroeger geen enkele vorm van zelfvertrouwen en eigen waarde kende en kleding nodig had om mijzelf nog iets te vinden. Wat was ik vaak verdrietig, zat ik vol in mijn hoofdje en voelde ik me geregeld niet op mijn gemak.

Feeling BLISS
Gelukkig heb ik die tijd achter me gelaten en voel ik me iedere dag zo verlicht als wat. En daarmee dien je ook andere te inspireren en te motiveren om hetzelfde te ondergaan want men oh men This feels BLISS. Voor shift 2 kon ik weer het zelfde busje lenen van mijn vader. Met nog wat groente en fruit erin en verder heel veel meuk ben ik weer richting de ACV gegaan. Omdat hier echt goede spullen bij zaten heb ik wederom netjes gevraagd of ze iets konden gebruiken.

“Joh we hebben zoveel gehad de afgelopen tijd, er kan bij de Kringloop echt niets meer bij”

Geld hebben we zogenaamd niet maar spullen des te meer. Ik voelde me na afloop letterlijk en figuurlijk zo licht als een veertje. Zou ik een plekje naast de Bron hebben verdiend met al deze inspanningen? Vast niet, want ik voelde dat ik nog niet klaar was. Onlangs kreeg ik namelijk van een stemcoach/voice over een boek over Zero Waste.

Roos van den Broek Stemcoaching – Laat je horen!

Minder verspilling leidt tot meer vitaliteit.
Een heel boek over hoe je ervoor kunt zorgen om minder te verspillen. Ik had aan een kleine 20 bladzijde genoeg om aan te voelen wat er nog meer in zou staan want Gerwin’s actiemodus werd aangezet. Ik ben echt alles in mijn huisje zo ongeveer gaan bestuderen. Daarbij en die vraag had ik mijzelf al eerder gesteld. Hoe was ik bezig qua branding met mijn bedrijf en ben ik wel in harmonie met wat ik uitstraal en zeg en doe?

In mijn geval keek ik naar mijn foto’s van de website. Prachtige afbeeldingen gemaakt door een top fotograaf. Het ontbreekt mijn inziens alleen aan een keuze. Ik hang tussen mijn oude en nieuwe leven in. Ik sta namelijk voor outdoor, in beweging zijn, reizen, ontdekken, groei, potentieel en vitaliteit. Daar hoort ook een bepaalde type kleding bij en het liefst in de kleuren die matchen bij de persoon wie ik nu ben. Ik hou van de kleuren geel, groen en goud.

Geel omdat ik een echte gele persoonlijkheid ben. Enthousiast, energiek, gevoelig, intuïtief en zeer gedreven. Groen vanwege mijn liefde voor de natuur en alles wat daar bij hoort. Goud omdat ik het waard ben. Jij overigens ook hoor.

Bij het doorspitten van mijn kleding ben ik echt gericht gaan kijken. Past dit nog bij wie ik wil zijn en is het duurzaam gemaakt? Pff, er zat behoorlijk veel shit bij. Zo kocht ik geregeld mijn kleding bij een winkel in Arnhem. Zij verkopen getailleerde Italiaanse achtige kleding. Door mijn vitale levensstijl ben ik in het bezit van een toch wel aardig lichaam waar menig vrouwenhart van gaat smelten.

Alleen ik wist dat dit merk niets geeft om mens, milieu, dier of de hele planeet. Daarbij kreeg ik wat dingen te horen waar mijn haren (die ik amper heb) stijl omhoog van gingen staan. Mijn zuurverdiende geld kon ik niet langer besteden aan dit. Die fase hebben we gehad, tijd om vooruit te gaan.

Duurzamer inkopen.
Ik ben naar mijn favoriete winkel in Arnhem gegaan (Coef) en ben daarnaast wat outdoor winkels gaan bezoeken waarvan ik wist dat zij kleding verkochten met een goed verhaal, een mooie uitstraling en goed als mogelijk bezig zijn om op te komen voor duurzaamheid. Missiekleding geslaagd. Ik heb kwalitatief uitstekende spullen gekocht en nog geen 10% van wat ik ooit in bezit had.

Coef Men | Coef.nl | SALE 30% off

Deze lijn verder trekken.
Door met het volgende onderdeel van dit mooie project. Want hoe zit het onder andere met plastic? Daar schrok ik wel van. Van een tandenborstel naar lunchbakjes. Van servies naar een voetenbadje. Het huis lag vol met die troep.

Wat wilde ik bereiken? Ik had als doelstelling om mijn plastic en wat alles niet duurzaam leek te zijn te vervangen door een duurzamer en bewuster exemplaar. Enige tijd geleden kwam ik al in contact met een eigenaar van een Bamboe winkel in Ede. Na het horen van zijn verhaal was ik enthousiast. Wat een bijzonder mooi en natuurlijk product en er kon van alles mee worden gedaan. Gelijk heb ik wat zaken bij hem besteld want lokaal een stadgenoot helpen voelt nog beter. En bovenal het is een mooi mens met een groot hart.

Home - Bamboe & Zo (bamboeenzo.nl)

Het gaat immers om positieve energie creëren. Bij mij en bij anderen. Het voelt gewoon goed om niet veel spullen te bezitten en hetgeen ik wel bezit is eerlijk en heerlijk. Heb ik ook nog iets leuk gedaan naast ontspullen en duurzamer inkopen?

Amsterdam Light Festival
Nog net voor de lockdown besloot ik richting Amsterdam te gaan. Ik zit geregeld in de trein en zag laatst iets voorbij komen over een licht festival. Nu hoef ik het woord licht maar te lezen en ben ik al geïnspireerd. 

Heerlijk om al wandelend langs een aantal zeer mooie kunstwerken te gaan die in de avond verlicht werden. Ik was een kleine 1,5 uur zoet en genoot van ieder moment. Gezien de nieuwe maatregelen is het weer even de vraag wanneer ik weer iets cultureels kan ondernemen.

Amsterdam Light Festival

Geduld is een schone zaak en er zijn genoeg andere activiteiten te ontplooien. Daar zorgt een lichter en vitaler leven wel voor. In iedere belemmering of nadelige situatie zit namelijk iets waar je van kunt leren en het anders kan doen.

En daarbij vertrouw ik erop jou ook te inspireren en te motiveren. Want je kunt alles van me zeggen en vinden. Maar je kunt niet ontkennen dat ik iedere dag bezig ben om mijn droomleven verder invulling te geven.

Nu jij?

Inspireert mijn verhaal je? Deel dit verhaal dan ook met anderen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven