Ontdek je creativiteit.

Creatief zijn……

Het weekend is er om op te ruimen, boodschappen te halen bij een te drukke AH of met de kinderen naar het sporten gaan. Mogelijk wil je zo graag verjaardagen afstruinen zodat je niets mist van alle roddels of  heb je een voorkeur om afgezakt op de bank te hangen.  Daarin in de hoofdrol, Max “ik krijg ontiegelijk veel geld van een “energie” drankmerk wat eigenlijk VERGIF in transparante suikervorm aan miljoenen (jong) volwassenen aanbiedt” Verstappen te kijken?

Mag je dit laatste bestempelen als je ‘ziel verkopen aan de duivel” of probeert dit bedrijf zijn zwaar vervuilde geweten op te schonen door in sport te gaan ondernemen en misbruik te maken van de onwetendheid van miljoenen mensen. Ben ik nu weer eens te eerlijk?

Naja on topic. Kijk gezonde voeding heb je altijd nodig, en ik snap heel goed dat we niet allemaal al richting de ODIN of EKOPLAZA stappen. Er blijft een prijskaartje aan vast zitten. Zelfs ik doe dit in stapjes. Al heb ik een ander probleem, mijn vader is groente en fruit man en heeft nog weinig met biologisch en duurzaam eten. Tja soms is er een intentie en dien je toch ietwat te schipperen.

Wie weet gaat hij ooit mee in mijn energie. De tijd zal het leren, ik zou het heel leuk vinden want het is gewoon beter voor mens, milieu, dier en het hele universum. Waarom zeg ik er niets van tegen hem?

Weet je wat een van de meest irritante dingen is? Dat mensen en coaches hebben er sowieso een handje van om ongevraagd advies te gaan geven. Been there, done that. Ik ben me er nu bewust van al ga ik af en toe nog over de scheef. Don’t blame me, change is a journey and I will make mistakes during it.

Mensen voelen zichzelf wel aangetrokken als ze inspiratie, inzicht en motivatie willen ontvangen. En zo niet, geen probleem. Ik sta met open armen je op te vangen als het wel zo ver is.

Duurzaam naar Amsterdam.
Vorige week pakte ik al vroeg de trein naar Amsterdam. Heerlijk om na gevulde zakken te hebben gehaald met healthy food richting een inspirerende locatie te gaan. Aangekomen op CS trek ik eerst een koffie tentje aan. Ik kijk meestal even op Koffietje.nl - Voor & door Specialty Coffeelovers (super site) en volg haar inspiratie. Alleen er heerst keuze stress want er zijn er gewoon TE VEEL lekkere tentjes.

Ik kies nu voor een leuk zaakje in een artistieke wijk, Hummingbird. Gek genoeg leg ik de link met een “mockingjay” van The Hunger Games. Zou Jeniffer Lawrence mij bedienen van een heerlijke Flat White? Hmm nee helaas niet, al was de koffie verrukkelijk. Mooi, stijlvol zaakje en vlotte en nette bediening. Tijd om het “pondje” te nemen richting Amsterdam Noord.

Hummingbird Amsterdam | #fortheloveofspecialtycoffe

Oude scheepswerf en nu een aantrekkelijke buurt.
Toch bizar dat zo’n verpauperde omgeving van enige jaren geleden nu een van de hotspots is van Amsterdam. Voorheen kwam ik er overigens ook regelmatig. Ik was “member” van een ontzettend saai business clubje over transportverzekeringen. Mensen met donkere en grijze pakken, veel haantjes die meer op zoek waren naar roddels dan naar mooie oprechte verhalen. Nee die tijd heb ik achter me gelaten, ik wil namelijk inspiratie opdoen. Er is geen betere plek om lekker te vertoeven, je zintuigen aan te zetten dan bij STRAAT.

STRAAT / the museum for street art and graffiti / Amsterdam (straatmuseum.com)

Dit is gevestigd in een oude scheepswerf van de NDSM. Ja vroeger bleek dit een van de grootste van de wereld te zijn. Er zijn hier duizenden mensen werkzaam geweest en hebben keihard hun steentje bijgedragen om groei mee te maken. Helaas en dat zal nooit anders zijn, werden we te duur en werd alles uitbesteed aan landen in Azië. Hebben we dat nu niet vaker gezien en gehoord? Al die hallen hebben jaren leeg gestaan totdat de eerste creatieveling(en) hun weg vonden.

STRAAT
STRAAT is een Street art/ graffiti museum met kunstwerken van mensen uit de hele wereld op metershoge canvassen/ doeken. Je weet gewoon niet wat je niet. Ik vind het fascinerend om deze unieke gaven van dichtbij te mogen aanschouwen. Voor nog geen EUR 17,50 heb je toegang en kun je, als je wilt, je uren vermaken. Er is genoeg te zien en het mooie is, je kunt het vanuit verschillende invalshoeken bekijken. Er zijn verschillend thema’s waarin je je kan onderduiken.

Ik ga niet alles verklappen, dit dien je gewoon mee te maken. Wie weet ontdek je een stukje creativiteit bij je zelf.

Thuis eten?
Na enkele uren in dromenland te zijn geweest is het tijd om terug te gaan. Het pondje vol ongeduldige, drukke mensen komt langzaam in het zicht. Joh mensen relax, doe ZEN. Kijk is om je heen wat er allemaal voor moois is en wees podverdorie eens dankbaar dat die er überhaupt is om je van A naar B te brengen voor noppes.

Aangekomen op CS kijk ik op de klok. Nog geen half 4 en ik heb trek. Om 5 uur sluit de horeca. Waar heb ik zin in? Ik zag vanochtend een docu over 14 Peaks voorbij komen. De held hierin komt uit Tibet of Nepal. Ja, daar heb ik zin in. Ik zoek gauw op mijn iPhone of ik iets kan vinden. Gelukkig niet ver lopen zit een heerlijk restaurant. Omgeven door prostituees die ook proberen nog iets te verdienen op deze koude vrijdagmiddag is dit echt een bijzondere locatie. Het eten is, ja het eten is echt verrukkelijk.

Best Indian & Nepalese Restaurant in Amsterdam (ashokarestaurant.nl)

What to do on Sunday?

Na mijn ochtendwandeling op zondag ochtend besluit ik om eens richting West Brabant te gaan. Op Breda valt mijn oog. Ben ik er wel eens geweest? Ja ooit toen Feyenoord hier nog wel eens speelde. Lang, lang geleden. Ik kleed me warm aan, super veel zin in een mooie Street Art route door deze prachtige stad.

Kedeng, kedeng.
Toegegeven, je dient wat geduld te hebben om hier vanuit Ede te komen. Eerst de Trein richting Nijmegen, daar overstappen en kedeng kedeng richting Breda. Ik heb een inspirerend boek meegenomen van Paulo Coelho, de Weg van de Boog. Wat een meester in woorden is dit. The Alchemist heb ik ook in een adem uitgelezen. Echte aanraders mocht je er aan toe zijn, het is wat spiritueel geladen, al zit het vol met wijsheid en kennis die je kunt toepassen op je eigen leven.

Daar zit de magie van het leven. Geen verandering of transformatie is mogelijk zonder geloof in hoe het leven echt is en in welke illusie wij terecht zijn gekomen. Gelukkig kun je op tijd “wakker” worden en je potentieel gaan ontdekken.

Even weer met beide voetjes op de grond.
Een klein 1,5 uur verder kom ik aan. Het is koud en ontzettend rustig. Heerlijk loop ik op gemakkie richting het centrum.  Je raadt het al he? Ik heb zin in lekkere koffie en gezien de tijd, zin om lekker te lunchen. Mijn keuze valt op Sip First.

Sip First – Brewbar & Kitchen

Duurzame en bewuste energiebronnen
Je voelt bij aankomst al direct. Dit is een hip, creatief en zeer eigenzinnig koffietentje waar je tevens echt heerlijk kan lunchen. Verrast worden door niet alledaagse gerechten zoals slices pumpkin in mushroom saus en de meest heerlijke groente. Of een `matcha` Tiramisu van Avocado crème.

Ik voel me helemaal thuis. Dankbaar voor dit begin. Genoeg natuurlijke energie opgebouwd om 20 km aan Street Art kunstwerken te gaan bekijken.

Ik struin de hele stad af en wat fijn dat de looproute eenvoudig te raadplegen is. Het ene kunstwerk is nog mooier als de ander. Na enkele uren krijg ik wat vermoeide benen en mijn drinkbeker aan verse munt en gember thee is op. Tijd om te reflecteren over dit inspirerende weekend vol creativiteit, mindful bezig zijn en genieten. Bij Yirga kom ik tot rust met onder andere een Chai Latte en plaatselijk soort van oliebol met citroen melange. VERUKKELIJK. Super leuke bediening ook, jaja mijn intuïtie laat me nooit in de steek.

Yirga – Specialty coffee, bakery and natural wine

En nu JIJ?

Hoe zit het met jouw creatieve kanten? Als kind heb je vast wel eens getekend of geknutseld.

Misschien ben je wel een heuse kunstenaar in woorden of poëzie?  Het leven is te kort om iedere dag hetzelfde kunstje uit te voeren. Ga is uit je comfort zone en ga met jezelf aan de slag.

Ik help je graag om je te zien groeien naar die persoon die je werkelijk bent. Dat begint met een vitaler leven te creëren. En ja dat is voor iedereen mogelijk.

Kom in beweging, leer heerlijk te slapen, kies ervoor om mindful in het leven te gaan staan, leer gezondere en bewustere eetpatronen aan en bouw gezondere relatie op in een oprechte en eerlijke omgeving. Stapje voor stapje is het te doen.

P.s. vergeet niet om mijn vlog te bekijken over dit onderwerp. 

Inspireert mijn verhaal je? Deel dit verhaal dan ook met anderen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven