Mijn verhaal.

Vanaf het moment dat ik me het kan herinneren heb ik altijd het gevoel gehad anders te zijn. Als kind, tiener en jongvolwassene kon ik niet direct mijn hand op de zere plek leggen. Ondanks dat ik al worstelend door het leven ging had ik altijd wel de kracht om telkens op te staan nadat ik weer eens hopeloos in een 'gapend gat' was gevallen. 

Na een intense periode waar ik door diverse depressieve momenten heen ging besloot ik stapje voor stapje het roer om te gooien. Een eerste echte voorbode was een overspannenheid in 2014. Ik 'herstelde' hier snel van en dacht het lek boven te zijn. Niets bleek minder waar.

Enige jaren later zag ik een langdurige relatie op de klippen lopen en openbaarde zich grote vormen van allerlei diepgewortelde angsten aan. Het label ADHD/ADD kwam daarbij regelmatig voorbij. En daarbij hoort een bepaalde mate van (hoog) gevoeligheid waardoor ik alle indrukken intens binnen kreeg.

Pas eind 2022 werd ik bekend met dat ik meer weg heb van de kenmerken van hoogbegaafdheid. Alleen al het erkennen luchtte veel op. Ik ging tal van boeken erover lezen, ging soortgelijke mensen opzoeken en kwam tot de conclusie dat ik niet alleen was. Toch verklaarde het dat ik me nooit begrepen voelde door mijn familie, vrienden of op mijn werk. Ik paste niet in het huidige traditionele systeem. Een inzinking was nabij, al kan ik later concluderen dat er eerder sprake was van een 'spirituele ontwaking'

Tijdens deze bijzondere periode waar ik naar binnen keerde ben ik me gaan verdiepen in wat gezondheid en welzijn inhoud. Kennis en inzicht die ik opdeed bij mijn life coach en therapeut, tijdens opleidingen, het lezen van honderden boeken en workshops. Ik was nieuwsgierig, durfde het aan te kijken en kwam van alles tegen.

Verder ging ik op zelfonderzoek uit. Ik wilde achter mijn waarheid komen en in contact komen met mijn gevoel. Iets wat ik in al die jaren was kwijt geraakt. Dat zette een heus transformatieproces op gang om mijn authentieke IK te ontdekken. Ik werd meer en meer lichaamsbewust en leerde om op mijn intuïtie te vertrouwen. Ik kwam in mijn innerlijke kracht te staan, bezat een gezond portie eigenwaarde, zelfvertrouwen en werd moediger bij de dag.

b61912e5-aee6-430e-9b61-746eaa9c13a8

Wat beleefde en creëerde ik ermee?

Geleidelijk aan ging ik mij steeds beter voelen en leerde op een positieve manier omgaan met alle struggles die op mijn pad verschenen. Alsof ik herboren was, een tweede kans kreeg van het Universum en een heel nieuw leven voor me had. Dit leidde weer tot een vreugdevoller en meer vredig gevoel. En dat trok uiteindelijk een betekenisvol leven aan waarbij sprake is van meer zingeving. 

Jij kunt alles bereiken in het leven als je dapper genoeg bent om het te dromen. De slimheid hebt om een acceptabel plan te maken. En de wilskracht om deze visie door te zetten tot het bittere einde.

Gerwin van Eldik-20

Leuke weetjes over Gerwin

Ik ben een liefhebber van de natuur. Hier maak ik graag wandelingen en duurlopen. Ik hou van schoonheid, art, cultuur, voedzaam eten, design, beweging, filmhuisjes en ontdek steeds meer nieuwe interesses. 

Ik beweeg dus graag in de bergen. Ik fiets af en toe op mijn vintage fiets over de Veluwe. Verder zwem ik geregeld baantjes in het zwembad en beoefen ik Yoga en alles wat qua mindfulness waaronder ademhalingsoefeningen daarbij thuis hoort.

Ik ontdek iedere dag weer van alles om nog gezonder in het leven te leven. Onder andere door zoveel mogelijk biologische voeding in te nemen en te leren leven onder invloed van de seizoenen.

Scroll naar boven