Doelen stellen èn halen

Welke 15 eigenschappen heb je nodig om drie verschillende marathons binnen 10 weken te behalen?

Een marathon kent een afstand van meer dan 42 km. Een afstand die als je het met de auto overbrugt zo gepiept is. Bedenk je echter dat je dit gaat ondernemen te voet, ja dat is echt andere koek.

Begin dit jaar besloot ik mijn eerste eigen bedrijf op te richten. Als dat al niet genoeg uitdaging zou zijn vond ik het ook erg leuk om mijzelf fysiek uit te dagen. Waarom geen marathon lopen?

Gaaf, alleen dan welke en op welke ondergrond, met of zonder obstakels?
Heel veel vragen en dus besloot ik er om te trainen voor drie verschillende:

  • Obstakels run marathon met meer dan 100 hindernissen;
  • Trail Run in de natuur;
  • Marathon in de stad, grotendeels vlak en op harde ondergrond.

Heerlijk zulke uitdagingen. Ik hou ervan, ergens in vast bijten en de nodige voorbereidingen treffen om het mogelijk te maken. Hierbij begon ik om een programma samen te stellen vanaf medio maart tot begin september. Stapsgewijs progressie maken om net na de zomerperiode met de eerste te kunnen aanvangen.

Zeggen dat je het gaat doen is natuurlijk een, het daadwerkelijk ook uitvoeren en behalen is even wat anders.

Hieronder volgen naar mijn mening 15 eigenschappen die het mogelijk maken om dit met een goed gevolg te kunnen afronden met behoud van je vitaliteit.

Ieder punt heb ik eerder uitgewerkt in een post op Instagram. Als je op de eigenschap klikt kom je terecht bij het verhaal. Inmiddels heb ik mijn ambitie waargemaakt en zit ik te genieten op een bergje nabij Riva del Garda. Tijd voor reflectie en bezinning.

Inspireert mijn verhaal je? Deel dit verhaal dan ook met anderen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven