Here we go. The first Marathon of 2022!

De “denkbeeldige” wekker ging vandaag om 03.45.
Je hebt van die dagen dan voel je aan alles dat je lichaam, geest en ziel zich aan het voorbereiden zijn op een prestatie. Dit is zo’n dag. Normaal sta ik iedere dag om 05.00 op. Ik volg een heel stappenplan die ik de afgelopen jaren geleidelijk aan heb uitgebreid. Geïnspireerd op het boekje “Miracle Morning”.

See How The Miracle Morning SAVERS Can Help Your Morning Routine

Dit principe gaat uit dat “succesvolle’ mensen veel van dezelfde principes (lijken te) hebben. Hierbij gaan ze uit dat je iedere ochtend bij tijds eruit gaat en dan:

-begint met stilte (mediteren, bidden, dankbaarheid tonen)
-affirmaties hardop uitspreken; ( korte krachtige zinnen in de toekomstige tijd)
-visualisatie en verbeeldingskracht;
-in beweging komen;
-iets lezen ter inspiratie of motivatie;
-je sluit af met schrijven in een dagboekje of wat dan ook.

Gear and clothes
Je kunt gewoon beginnen is met een onderdeel eruit te pakken en deze een kleine week uit te voeren. Iedere dag het zelfde. Je creëert structuur in je leven en daarmee vertrouwen. Inmiddels heb ik iets meer rituelen dan deze 6. Never mind, het gaat erom dat het voor jou werkt.

Ik heb mijn tassen met gear klaargemaakt voor een korte trip naar het Belgische Gent. Vorig jaar heb ik in de buurt mijn 1e Iron Viking gehaald. Alhoewel in de buurt, nog zo’n 30 minuten hiervan af.  In die korte periode heb ik een goed gevoel overgehouden aan de stad en met name het boutique hotel waar ik twee dagen blijf overnachten.

Home - Ganda Rooms & Suites Gent (gandaroomsandsuites.be)

Preparation is everything.
Gister heb ik de laatste dingen aangeschaft. Zoals ik vorig week meldde ontstaat er een gevoel bij mij alles steeds professioneler te willen gaan aanpakken. Ik begon vorig jaar met kleding. Logisch, ik had schoenen en een outfit nodig. Dat is het begin. De laatste weken heb ik een super gaaf sporthorloge aangeschaft van Garmin.

Garmin Fenix 7S (run2day.nl)

Niet geheel toevallig de “feniks” genoemd. Wat een vet ding zeg. Het is mijn digitale coach. Ook schafte ik een weegschaal van hetzelfde merk aan en een klein apparaatje wat je achter op je broek vast zet. Deze monitort voornamelijk allerlei data die te gebruiken valt om mijn aangeleerde techniek te verbeteren.

Garmin Index S2 Smart Scale White Weegschaal (dutchmudmen.com)

Garmin Running Dynamics POD (dutchmudmen.com)

Want hoe motiverend het is om een nieuwe loop techniek aan te leren. Soms bleek het ook minder makkelijk te zijn. Zoveel elementen waar ik op dien te letten. Het is nog te vroeg om morgen tijdens mijn 1e marathon alles te implementeren. Ik pak er een paar uit en ga mij daar op focussen. Gent is het begin van 3 marathons in een maand. Dus stapje voor stapje verwacht ik meer te kunnen integreren in mijn looptechniek. En vooral in mijn mind. Alles begint in mijn binnenwereld. Hierin creëer ik alles. Geheel op mijn eigen manier en op mijn eigen tempo. Zie het een recept. Je stopt alles in een pan en na een tijdje komt er een heerlijk gerecht uit. Daarvoor heb je wat geduld nodig.

Life is not a sprint, it’s a marathon.
En gelijk heeft de creator hiervan. Ik loop morgen de laatste keer op mijn Saucony. Ze hebben hun waarde gehad. Als (beginnende) marathon loper zijn dit prima schoenen. Ik bedank ze morgen nog een keer voor hun inspanningen. Daarna ga ik over op 2 paar andere schoenen. Een wat zwaardere schoen van New Balance en een super licht model van ON. De 1e ga ik nu gebruiken om mijn pronatie tegen te gaan. Ik heb altijd met mijn voeten naar buiten gelopen en landde op mijn hiel. Dat is niet wenselijk. De 2e is echt een Gerwin schoen. Ik ga ze beide gecombineerd gebruiken. Doelstelling is om op een gegeven moment de lichte schoen volledig te hebben geïntegreerd. Hier gaat wel even wat bloed, zweet en tranen aan vooraf.

New Balance Fresh Foam X 1080V12 heren (run2day.nl)

ON CLOUDFLOW MEN kopen | MudSweatTrails Store - ROOD-ZWART - MudSweatTrails Store

Afgelopen zondag had ik een lekker pre marathon Trail Run gemaakt. Lekker in de bossen van Overberg en Amerongen. Op mijn vintage face fiets van Gazelle vertrok ik bijtijds vanuit Ede. Een mooie fietstocht van 40 minuten. Dit was gelijk mijn warming up. We liepen in groepjes van 4 personen. Ik startte dus met drie heren uit het Westen. Enthousiaste lopers  die iedere zondag een mooie run maken. Vaak nabij Santpoort. Nu dus hier. Het leuke aan Trail Runnen is dat je met elkaar in gesprek raakt. Er is geen prestatie drang bij. Ik ben eerlijk, ik zou dit niet elke dag kunnen. Daarvoor heb ik te veel drive en ben ik te competitief ingesteld. Voor de afwisseling vind ik het zalig.

Trailrunning - Trail Running (trail-running.eu)

De mannen en ik hielden een lekker tempo aan voor ongeveer 5 minuten per km. Iets sneller dan dat ik wilde. De dag(en) ervoor had ik al intensief getraind. Dit zou een lekker uitlooprondje dienen te worden. Met een van de mannen ben ik vanaf KM 2 tot en met de finish opgetrokken. Wat een prachtige vent is dit zeg. Werkzaam bij de brandweer op Schiphol. Check de foto finish. We kwamen allebei stralend en voldaan de streep over. Dank voor de inspiratie, je reddende karakter en je zeer positieve instelling. Mijn inziens zit er nog (veel) meer in dan deze 20 KM die jij en je maten gemaakt hebben.

Na afloop van de RUN kon ik dezelfde tocht weer terug maken naar Ede. Toch geweldig om door bosrijk gebied even helemaal uit te waaien. Mijn racefiets is echt zoals het woord al zegt. Een snelheidsmonster. Super licht, dunne banden. Een waardevolle toevoeging aan mijn trainingsprogramma.

Was het dan klaar voor vandaag?
Nee zeker niet. Ik had afgesproken met een van mijn oudste maatjes. Tenminste ik ken hem al een behoorlijke tijd. Hij heeft zijn minder makkelijke momenten gehad, maar is altijd zeer loyaal naar mij geweest. Zeker ook in die periode dat ik door een giga veranderingsproces ging. Als je constant door nieuwe shifts gaat zoals ik dan verandert ook je energie. In deze magische wereld trek je altijd je gelijke aan. Ik heb bewust afscheid genomen van heel mensen uit mijn oude wereld. Niet omdat ik me beter voel. Het klikt(e) gewoon niet meer. Ik wens iedereen alle goeds. Al ben ik blij dat ik een handje vol mensen uit mijn vorig bestaan nog wel heel af en toe zie en spreek. Dit maatje en ook het contact met mijn vader zijn daar twee voorbeelden van. Soms denk ik wel eens dat ze beide totaal niet begrijpen waar ik mee bezig ben en hoe ik alles bekijk en beredeneer. Het doet me weinig, ik volg en trek geheel mijn eigen plan. Zeker bij mijn pa is het wel waardevol dat die niet snel oordeelt. Hij gelooft in mij en weet waar ik toe in staat ben.

Nieuwe energie betekent nieuwe omgevingen en dus nieuwe mensen.
De laatste tijd heb ik het gevoel dat mijn soul tribe leden van op mijn pad aan het komen zijn. Ik ben en blijf Introvert. Dit betekent dat ik graag alleen ben. Ik ben een echte individualist. Dat zijn oude zielen altijd. Als mensen diezelfde vibratie hebben als ik ga ik graag met ze om in privé. Het zal je niet verbazen dat dit vaak mensen zijn die ook veel van beweging houden, het liefst in de natuur zich bevinden, geregeld op ontdekkingsreis gaan en vitaliteit en welzijn hoog in het vaandel hebben staan. Veel Trail Runners leven zo. Ik kan met deze groep lezen en schrijven. Toch heerlijk dat ik mijzelf niet meer hoef te verdedigen waarom ik leef zoals ik leef. Ik word (gewoon) geaccepteerd. Of zou het misschien komen dat ik mijzelf accepteer en nu mijn buitenwereld mijn innerlijke wereld heeft gevolgd?

Zo van binnen> zo van buiten.
Want antwoorden liggen bij iedereen in hunzelf. Het klinkt absurd, geloof mij. Het is echt zo. Als je verantwoordelijkheid over je leven neemt. Even cliché, je pakt de regie terug. Daarmee ben jij in charge en bepaal jij wat er gebeurd. Dit heeft zijn voor en nadelen. Mooie spirituele les die iedereen die met bewustzijn bezig is op een gegeven moment gaat inzien. Vanaf dat moment is de vraag. Ga je nog dieper met je zelf aan de slag of vindt je het oké? Ga je verder dan ontstaat de magie. Helaas durven te weinig mensen echt verder te gaan. En daarmee blijf je 12 in een dozijn, alleen met een spiritueel kantje.

Oké nu weer met beide voetjes op de grond. Dat is balans. Ik kan heel gemakkelijk van diep en spiritueel naar licht en luchtig schakelen. Net zoals het meest prachtige zonnetje vooral in de tropen soms wordt onderbroken door een intense regenbui. De natuur heeft het allemaal nodig, wij mensen dus ook.

Deskundige RUNNING specialisten.
Gistermiddag was ik zoals gezegd nog in Arnhem. Ik kom geregeld bij diverse sport zaken. Mijn maatje waar ik het hierboven over had heeft ook een sport/schoenenzaak. Hij is meer algemeen gericht. Met startende trainees en coachees kan ik daar zeer goed terecht. Verder is hij ook podoloog. Hij kan mensen passende zooltjes aanmeten en zelf maken.

Home (justforfeet.nl)

Nu ik zelf “meters” aan het maken ben met het voltooien van Marathons op harde en zachte ondergronden trek ik ook weer andere inspiratiebronnen aan. In Arnhem en Nijmegen kom ik graag bij de mensen van Run2Day. Echte Runners, dat voel je aan alles. Voor City Running en trainend voor marathons heb ik hier een uitgebreide keuze aan schoenen, kleding en gadgets. De oprichters zijn ook betrokken bij diverse events, voornamelijk in Gelderland. Super mooie trails over de Postbank, de N70 route nabij Beek en Dal en ga zo maar door.

Run2Day Arnhem – Door runners voor runners

TRAILEN
Nu doe ik ook aan Trail & Obstacle Running. Dit zijn twee compleet andere disciplines. Voor beide heb ik ook mijn ingangen gevonden. In Zoetermeer heb je werkelijk waar een paradijs voor Trail Runners. Alles ruikt hier naar bewegen in de natuur. Ze bieden niet alleen gear aan. Tevens bieden ze georganiseerde trail en trainingskampen aan. Denk hierbij aan een week trail runnen door de magnifieke bergen in Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Italië en Spanje. Ook meer in de buurt kun je je lol op. Een heuse Waddenzee Trail Running week. Tja ik ben er nu een week mee bekend. Ik kan niet kiezen waar ik aan mee wil doen.

MudSweatTrails Store|

MudSweatTrails | Hét Trailrunnersplatform voor Nederland en België

Overigens kan ik niet zo maar aan alles meedoen. Uiteraard heb ik mijn eigen bedrijf. Daarnaast is persoonlijke voeding voor mij essentieel. Ik eet en drink dat wat mij vitaal en welzijn geeft. Ik kan hier wel iets flexibel in zijn. Echter brood, pizza, overal waar tarwe in zit, is niet voor mij (niet meer) weggelegd. Thuis eet ik voor 95% biologisch en duurzaam. Ach de juiste mensen, Training en Trailkampen komen vanzelf op mijn pad. Ik ben al erg dankbaar dat ik nu weet dat er meer mensen zijn zoals ik.

Mud/ Obstacle RUNNING
Tenslotte gaat het obstakel/ mud en hindernis seizoen ook weer beginnen. Dit vind ik het stiekem het aller, allerleukste om te doen. Ravotten in de natuur, ik voel en ben dan weer echt kind. Combineer dit met energieke, sportieve en enthousiaste mensen en je begrijpt waarom ik dit wel elke dag kan ondernemen. In het zuiden van het land, tegen de Belgische grens aan heb ik een passende winkel gevonden. Helaas wel alleen online. Een walhalla voor echte mud runners.

Garmin Running Dynamics POD (dutchmudmen.com)

Duurzaam reizen
Ik volg mijn weg nu eerst naar Amsterdam Centraal. Daarna pak ik de Thalys naar Antwerpen en vervolgens een lokale trein naar Gent. Dit is echt een groene stad. Vorig jaar was ik er voor het eerst en voelde ik mijzelf ergens bezwaarlijk dat ik met de auto was gekomen. Het is geen waardeoordeel. Want ik was anders nooit in het natuurgebied Puyenbroek gekomen voor een normale prijs. De treinrit naar Gent duurt zo’n 4,5 uur. Kleine twee uur langer dan met de auto. Ach ik kan ook lekker mijn blog schrijven dus WIN/WIN.

Als ik aankom in Gent ga ik direct langs het Topsportcentrum. Hier ligt mijn toegangsbewijs en naamkaartje klaar. Vervolgens loop ik in een klein uurtje naar mijn accommodatie. Ik hoop ergens een fiets te kunnen huren. Ik ben een echte dromer. Dat wil zeggen, ik denk in plaatjes. Visualiseren is iets wat ik graag doe. Daarom fiets ik graag eerst het marathon parcour. Zodat ik morgen, bij wijze van spreken op de automatische piloot de route kan afleggen. Mindset is essentieel bij (top) sport. Mijn doel morgen is om 10/15 minuten sneller te lopen dan mijn laatste marathon in Verona. Gezien mijn ontwikkeling, mijn vorm en o.a. de voorbereiding vermoed ik dat ik dit zeer goed haalbaar is. Verder geeft mijn “Garmin Feniks” ook aan dat een tijd onder 3 uur 30 minuten tot de mogelijkheden dient te behoren.

Startpagina - Sofico Gent Marathon

En daarmee is de rek pas net begonnen. Vermoedelijk als ik de looptechniek echt onder de knie krijg dan zijn tijden onder de 3 uur op zijn minst mogelijk. En ik vermoed zelfs dat er nog meer potentieel in zit. Ik richt me op de marathon in Salzburg (mei) om hier op uit te komen. En daarna zien we wel weer verder. Ik vergeet nog wel eens dat ik pas net nieuw ben in deze wereld.

Salzburg Marathon - Lauffestspiele der Mozartstadt (salzburg-marathon.at)

Als je er maar in gelooft, vertrouwen houdt en ALTIJD DOORZET.

Ik wens je een stralende dag toe.

Inspireert mijn verhaal je? Deel dit verhaal dan ook met anderen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *